Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2011 18:39 - Любовта и връзката с Универсума/Духа/ е вътре дълбоко в нас
Автор: ahair Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1574 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 24.04.2011 19:21


С риск някои хора да ме разберат погрешно, точно в деня на Християнския празник Възкресение Христово, искам да споделя някои свои виждания за Любовта и връзката с Универсума/Духа/. Най- напред, искам да се разгранича от всяка една Религия, съществуваща на Земята. Да, аз не съм религиозен в общоприетия смисъл! Аз съм Дъбоко Вярващ във всичко това, което ни е създало и ни е вдъхнало живот! Това е Духа-Универсум!  Универсалното начало, което оживява всичко и всички и което е създател на всичко съществуващо! То е неизразимо и всеобхватно, нека не го вкарваме в нашите човешки рамки и разбирания, нека не го ограничаваме и не го скопяваме с нашите примитивни разбирания, а да се опитаме да го усетим в нас, да му съдействаме  да се изяви по най- добрия начин! Трябва ли да уточнявам, че ако нямаме такава връзка, разбира се тя не винаги е пълна, щяхме да сме живи дори и за миг. Тази връзка, която от страна на Духа аз наричам Всемирна, Всепрощаваща Любов, я има всяко едно съществои в частност и човека. Но това е едната страна, другата зависи от нас. Дали всички ние разбираме какъв дар притежаваме и дали наистина го изпозваме? Не мисля, по скоро ние всички сме прекалено заети с външната страна на нещата, което не е лошо, но е ограничено като схващане и разбиране, на далеч по- дъблокия живот, който съществува навсякъде. Смея да го твърдя от личен опит! И особено искам да отбележа за наличието на Дълбока връзка , която съществува в нас самите към това което ни е създало-Духа! Просто трябва само малко нагласа и тишина и тя, връзката започва да се усеща. И колкото човек повече постоянства в това да я търси, толкова връзката става по-силна и по трайна! Не са необходими никакви Религии, Църкви и други патерици за да бъдем естествени в нашата връзка с Духа, тази връзка може да се почувства навсякъде, просто защото е Вътре в нас не Отвън! Всичко външно по-скоро пречи на това да я усещаме и затова са необходими Тишината и Самовгълбението! Установявайки тази връзка с Духа ние изразяваме нашият акт на Любов, към това,което ни е създало и кръгът се затваря! Ние ставаме пълноценни граждани на Универсума, истински мислещи същества, а не просто някакви марионетки, на каквито и да е институции! Пътя е вътре в нас, не отвън и за всеки човек е индивидуален и специфичен! Следвайте Собствения си Път! Само вие знаете какъв е, никой друг!



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miacalmia - всеки човек носи божественото начало в себе си
25.04.2011 00:47
...въпросът е дали ще му даде право на глас, дали ще се вслуша в него или цял живот ще се бои от своите желания и вместо да следва себе си, ще избере да следва други... Църквата, религиите, идеологиите - те са точно този заместител. Нямат нищо общо с божественото. Божественото е в човека. Гениите са именно онези хора, които са успели да се вслушат в своя бог и да му дадат изява чрез сетивата си, чрез изразния си потенциал.
цитирай
2. ahair - Това имам предвид с исказаното мнение
25.04.2011 15:41
Това исках да кажа, но не се обвързвам с думата Бог и Божествено, много са манипулирани и имат персонификация, която точно искам да избегна.
цитирай
3. анонимен - Любовта и връзката с Универсума/Духа/ е вътре дълбоко в нас
15.09.2012 21:01
На въпрос какво е духът Учителят отговаря- духът питае Душата! Той излиза от Небесният Отец и питае Душата. Но тук се говори, за дух, който излиза от Универсума и оживява живите същества. Става дума за Духът на живота излизащ от Единний Абсолют- Твореца на материалното Битие.И те не се нуждаят от поклонение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ahair
Категория: Поезия
Прочетен: 855987
Постинги: 687
Коментари: 240
Гласове: 1132
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930