Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2015 20:48 - ПРИКАЗКА ЗА ХУДОЖНИКА И ЖАР ПТИЦАТА
Автор: ahair Категория: Тя и той   
Прочетен: 994 Коментари: 0 Гласове:
1



 /Приказка за Възрастни/


Някога, много отдавна, в древни времена...опс...така започват обикновените приказки, а тази е Необикновена! Защо ли? Първо, защото се случва в настоящето и второ, защото героите и въобще не са измислени, а са съвсем истински, реални хора. Та, да продължим. Не много отдавна, в Новите времена, имаше един много талантлив художник, който беше и доста мързелив, но нарисуваше ли нещо, то сякаш оживяваше. Да, повярвайте ми, виждал съм творбите му и въобще не преувеличавам! Та този художник, понеже в някои дни се чувстваше самотен, реши да нарисува Жар птица. Рисува я той доста време, почти няколко месеца, но когато я завърши, тя оживя! Съвсем сериозно, стана истинска, от плът и кръв и...Светлина! Искреше като коледна елха, истинско Чудо! Художникът, като видя какво е направил, а той вложи цялата си любов, на която бе способен, реши да я скрие от погледите на другите. Остави я в малкия си апартамент и не я показваше на никой. Не излизаше никъде и не канеше никого. А тя беше толкова красива и имаше чудодейно свойство! Какво е то, ще попитате вие, ами отгатнете, нали сте ми умни?! Е, нека ви кажа все пак, да не подлагам на изпитание любопитството ви. Нощем, Жар птицата се трансформираше на истинска жена, една нежна и уникално красива в своето излъчване и форми Дева. Като казвам Дева, имам предвид жена с Божествена същност! Художникът беше толкова изненадан че за малко не полудя, но после бързо се опомни и започна да разговаря с нея. Нощ след нощ в продължение на месеци те се опознаваха взаимно и... неусетно започнаха да се Обичат, с една всеотдайна и безрезервна любов. Това беше и причината, той да крие Жар птицата от хорските очи, дори и тези на приятелите му. Заредиха се безумни любовни нощи. Двамата влюбени се отдаваха на ласките си часове наред, докато се зазори и тогава девата ставаше пак птица, а художникът, е той си беше пак художник. Нещата между тях дотолкова напреднаха, че вече и двамата не можеха един без друг. И един ден, художникът реши да направи нещо така, че Жар птицата да бъде Прекрасна жена и през деня. Той горещо моли Бога, да не се трансформира тя повече в Жар птица и...Бог чу молитвите му и направи каквото искаше. Жар птицата се превърна в една красива жена, както през деня, така и през нощта. Щастието им беше неописуемо и двамата ликуваха, ето, вече щяха да са непрекъснато заедно, да се радват един на друг, да се любят и през деня, да правят каквото си искат и където си искат.
Минаха няколко месеца, на щастие и подем, но постепенно двамата започнаха да се изморяват един друг и това породи напрежение между тях. Първоначално започнаха спорове какво да правят или да не правят, когато са заедно, а впоследствие се зародиха истински бури и кавги. Прекаленото им сближаване доведе до сблъсъци, които преминаваха в истински битки за пространство и надмощие, кой какво иска или не иска и кой да командва парада. Ден след ден, от прекрасната им любов не остана почти нищо и двамата заприличаха на свадливи старци, които се бореха за всяка дреболия.

И така скъпи читателю, ще ти кажа само едно нещо, не искай една Жар птица да стане Обикновена жена! Да, това е изпълнимо с Божията помощ, но после Ти ще съжаляваш горко! Остави я да си бъде такава, каквато е, Искряща, Любяща, макар и само нощем, а през деня красива, като Картинка, все пак е Жар птица, нали! Нека и други да и се радват!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ahair
Категория: Поезия
Прочетен: 856182
Постинги: 687
Коментари: 240
Гласове: 1132
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930