Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2019 15:58 - ЗА ПОЗИЦИЯТА- ЖЕРТВА, ОСЪЗНАВАНЕТО И СВОБОДАТА ОТ ОКОВИТЕ, СОБСТВЕНИТЕ, ЧУЖДИТЕ И НА МАТРИЦАТА
Автор: ahair Категория: Лични дневници   
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Най-лесната позиция на човека днес на Земята е позицията на жертвата. Защо е така и какво се крие зад тази дума-жертва?! Жертва е състояние на индивида-човек, при което той зависи изцяло от условията около него и от другите около него, най-вече от хора, които могат да поемат отговорности за тях самите и за други хора. Т.е. тук виждаме пълна липса или незадоволителнен минимум отговорност, за своите намерения и действия относно заобикалящата действителност-условия и собственото развитие и осъзнаване! По -лесно е да се изтъкват непреодолими препятствия, мними причини, невъзможност за конкретни мерки и действия, за това че всичко друго и други са му виновни, а той, горкичкият е... Жертва! Това си има своите малки облаги. Хленченето, окайването и идеите от рода: Видите ли, нищо не зависи от мен, нас! Води до приемането на мимимумът енергия и средства за съществуването на индивида! Принципът на най-малкото съпротивление е в пълна сила тук, но за разлика от минималното, но напълно ефективно съпротивление при истински Осъзнатите хора, които Правят нещата, той тук е в своята мързелива, пасивна форма- каквото дали, дали, все е нещо или: Мрън, мрън, мрън, малко е но все пак ще го вземем!
Какво следва от всичко това? Нежелание за развитие и лично осъзнаване, за вървене напред и нагоре, за истинска Свобода и Независимост, за скъсване на примката на Матрицата и Пълно Осъществяване на Човека в неговата Дълбочина и Всеобхватност, с неговия Пълен Потенциал, заложен му от Създателя!
      В заключение ще кажа, тази е позицията на огромен брой хора на земята, според ориентировъчната преценка на моят Дух, около 80-90 процента! Трагично нали?! И как тогава да Дойде Новото?! То Само Няма да дойде! Ще Дойде чрез Нас Самите, не отгоре, не само като подарък, а като Осъзната Работа върху Нас самите! С Поемането на Истинска Човешка позиция на Свободния, Мощен, Осъзнат, Целеустремен и Знаещ какво иска и прави Човек и защо го прави! С Поемането на Отговорност за Своите Действи за Себе си, Всички Други Хора и Същества на Земята и Отвъд Нея, за Самата Земя във всичките и Сфери и в Целокупната ѝ Пълнота, с Всичките ѝ Форми на Живот!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ahair
Категория: Поезия
Прочетен: 854228
Постинги: 687
Коментари: 240
Гласове: 1132
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930