Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2017 18:36 - ПРЕДВЕСТНИЦА НА ЛЮБОВТА
Автор: ahair Категория: Лични дневници   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРЕДВЕСТНИЦА НА ЛЮБОВТА

/приказка за всички/

 

„Калинке Малинке, покажи ми де е Либето“

Народно поверие

     

       Всички знаем за малкото бръмбарче с червени крилца на черни точки, наречено Калинка, което обитава нашите ширини. То се смята за вълшебно същество! Защо ли? Всичко това ще разберете, като продължите по- натам, с четенето на нашата приказка.

 

      Някога много отдавна, в дълбоки, древни времена, живеело едно кралско семейство, което се състояло, както се досещате от Крал и Кралица, но и от техния син, разбира се - Принц. Младият Принц отрасъл в добри грижи и получил, възможно най-истинското образование и възпитание за времето и мястото където се намирал. За това се погрижили ред преподаватели, които го учели, както на математика, физика, химия, биология и други науки от този род, така и на общуване с хората, етикет, музика, поезия, а и на науки като хиромантия, френология, алхимия, работа с кристали и аромати и много други езотерични дисциплини. Принцът отрасъл и сред занимания с езда, фехтовка и най-различни нетрадиционни бойни изкуства, като това да можеш със своят глас да неутрализираш напълно противника си, както и със своето насочено енергийно излъчване от ръцете, да можеш да го повалиш и блокираш!

        Когато настъпило пълнолетието му, Кралят-неговия баща, решил, че е време полека лека да започне да му търси достойна съпруга- Принцеса! Това не било хич проста работа, та Кралят се захванал с нея доста отрано. Минали няколко години на проучвания от страна на доверени хора, които той бил разпратил надлъж и нашир, за да намерят подходящи кандидатки за Принца. И след тези продължителни търсения, последвали покани към някои от тях, да посетят разкошния Дворец и Кралство в което се намирал Принца, да погостуват и да общуват с него, та той да може да избере своята истинска Принцеса! Принцът си бил доста самодостатъчен и нямал особена нужда точно от жена- Принцеса, но искал да има до себе си истински, доверен приятел и съратник, който интересно защо не можал да намери сред многото младежи и мъже в Кралството. Така той се съгласил с идеята на баща си да го потърси сред женската част от човечеството и то иностранната.

        Настъпил уреченият ден, когато кандидатките за Принцеси трябвало да се появят в Двореца и да заявят своето желание да се съревновават за благоволението на Принца! Дошли много девойки и жени от различни краища на света, в желанието си да покорят сърцето на Принца и да заживеят с него пълноценния живот на Принцеси, а по късно и… на Кралици. В Двореца настанала голяма суматоха! Присъствието на толкова различни и ярки индивидуалности натоварило неимоверно много хората, поели задачата да посрещат и настаняват кандидатките. В края на краищата, всичко било уредено и започнали конкурсите, задачата на които била, да се отсеят от прекалено многото кандидатки, само тези, които били наистина достойни. В конкурсите, били задавани най- различни загадки и били устройвани най-различни състезания, на които разбира се, присъствал и самият Принц. Това обаче било толкова отегчително за него, че на 40-тият ден той отишъл при баща си и го помолил, да приключат още днес тази подлудяваща надпревара за него и неговото сърце. За целта Принцът, помолил всички кандидатки, които преминали досегашните кръгове на елиминиране, да дойдат в Тронната зала на Двореца и в присъствието на Краля и Кралицата и всички Велможи, той да посочи своят единствен избор. Дошли всички достойни девойки и жени. Вълнението било неописуемо. Ето, най-сетне ще има избрана за тази висока чест! Принцът излязъл напред и огледал събралите се жени, погледнал към Небето и помолил то да му изпрати явен знак, коя точно да избере. Изведнъж на ръката му, която била протегната случайно напред, се появила една малка Калинка. Тя запълзяла по ръката му, към върха на средния пръст. Когато калинката достигнала върха на пръста Принцът и казал: „Калинке Малинке, покажи ми коя е моята Любима!“ Изведнъж, Калинката литнала и кацнала върху една изключително нежна, деликатна и красива, русокоса девойка с теменужени очи. Принцът ахнал и казал: „Това е моята Избранница!“- като посочил девойката. Така била вдигната невероятно пищна сватба, с множество глезотии и щуротии! И аз бях там, ядох, пих и се веселих с всички!

        А Принцът и Принцесата заживели пълноценно и щастливо до дълбока старост! От тогава е това поверие, че когато Калинка кацне на ръката ви и вие търсите Своята Избранница, с която ще живеете щастливо и в любов, просто и кажете: „Калинке Малинке покажи ми коя е моята Любима!“




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ahair
Категория: Поезия
Прочетен: 855721
Постинги: 687
Коментари: 240
Гласове: 1132
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930